Geluidsoverlast verminderen met akoestische panelen

Geluidsoverlast: het komt veel voor in woningen, kantoren en andere ruimtes. Het kan leiden tot stress, een verminderde productiviteit en slaapproblemen: erg vervelend dus! Maar wat kun je hier nou het beste aan doen zonder drastische veranderingen in de ruimte aan te brengen? Misschien heb je wel eens gehoord van akoestische panelen. Deze panelen verminderen geluidsoverlast en verbeteren de akoestiek in de ruimte. Hoe het precies werkt, dat lees je hier.

Hoe werken akoestische panelen?

Akoestische panelen zijn gemaakt van geluidsabsorberend materiaal, zoals vilt, schuim of glasvezel. Hierdoor kunnen ze geluidsgolven opvangen en vervolgens absorberen. Hierdoor vermindert de hoeveelheid geluid in een ruimte en kun je elkaar veel beter verstaan. Bovendien worden ze gebruikt om nagalm, reflecties en echo’s te verminderen. 

Voordelen akoestische panelen

Akoestische panelen verminderen geluidsoverlast en verbeteren de akoestiek in de ruimte. Maar dit zijn niet de enige voordelen. 

  • Vermindering van nagalm: door de geluidsabsorberende functie wordt de nagalm in de ruimte verminderd. Ook heb je geen last meer van echo’s.
  • Stijlvol: de akoestische panelen zijn niet alleen praktisch, maar zien er ook nog eens mooi uit. Ze passen binnen elk interieur.
  • Flexibel: de panelen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, stijlen en kleuren. 

Waar moet ik ze plaatsen?

Akoestische panelen zijn zowel geschikt voor op de wand als op het plafond. Je plaatst ze dus gewoon waar je zelf wilt. Wel is het belangrijk om de panelen zo dicht mogelijk bij het akoestische probleem te plaatsen. Dus ervaar je geluidsoverlast vanuit een aangrenzende kamer? Dan plaats je de panelen op de wand van deze aangrenzende kamer. 

Bovendien zijn akoestische panelen geschikt voor diverse ruimtes zoals de woonkamer, slaapkamer, kantoor en openbare ruimtes. 

Comments are disabled.