Dakisolatie binnenzijde

Het dak van een woning is een belangrijke plek waar warmte kan ontsnappen. Vandaar dat het belangrijk is om je dak goed te laten isoleren. Er zijn diverse manieren mogelijk om dit te doen, maar in dit artikel bespreken we de dakisolatie van de binnenzijde van een huis.

Wat is dakisolatie aan de binnenzijde?

Bij dakisolatie aan de binnenkant wordt isolatiemateriaal aangebracht op de zolder- of de plafondbalken onder het dak. Dakisolatie aan de binnenzijde wordt ook wel dakisolatie aan de warme kant genoemd. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan. Dit is volledig afhankelijk van de beschikbare ruimte en het type dak. Veelgebruikte isolatiematerialen zijn EPS, glaswol of steenwol.

Wat zijn de voordelen van dakisolatie aan de binnenkant?

Dakisolatie aan de binnenzijde levert natuurlijk een aantal voordelen op. We hebben de volgende voordelen voor je op een rijtje gezet:

  1. Energiebesparing: dakisolatie aan de binnenzijde zorgt ervoor dat er minder warmte zal ontsnappen. Hierdoor zal meer warmte binnenshuis blijven en is het niet nodig om de thermostaat hoger te zetten. Je zult dus enorm veel energie besparen.
  2. Comfort: dakisolatie aan de binnenkant zal meer warmte tegenhouden. Hierdoor zal de temperatuur in je woning een stuk aangenamer zijn. Dit levert een hoger wooncomfort op.
  3. Verhoging van je woningwaarde: het isoleren van je woning zal natuurlijk een hogere woningwaarde opleveren. Een goed geïsoleerde woning is meer waard dan een woning zonder isolatie.
  4. Geluidsisolatie: dakisolatie aan de binnenzijde zal ook een verbeterde geluidsisolatie realiseren. De akoestiek in je woning zal hierdoor betere worden. Helemaal in een drukke buurt met veel verkeer is deze manier van isoleren erg nuttig.
  5. Kosten besparend: doordat je de thermostaat in je woning niet meer zo hoog hoeft te zetten, zal je energierekening niet meer zo hoog zijn als voorheen.

Welke isolatiematerialen ga je kiezen?

Als allerlaatste is het nog belangrijk om de juiste isolatiematerialen voor jouw toepassing te kiezen. Neem eens een kijkje bij het ruime aanbod dakisolatie binnenzijde van Sleiderink Bouwmaterialen. Zij bieden een breed assortiment isolatiematerialen aan. Heb je vragen of je wel de juiste isolatiematerialen hebt gekozen? Neem dan contact op met een van de productspecialisten.

Comments are disabled.