De beste dakbedekking op een schuur

De wereld van dakbedekking kent vele soorten en maten dakbedekking. Maar wat is de beste dakbedekking op een schuur? Er zijn verschillende bedrijven gespecialiseerd op dit gebied. Zij kunnen je alles vertellen en adviseren. Mocht jouw schuur toe zijn aan een nieuw dak, kijk dan eens in de buurt. Mocht je in het noorden van het land wonen, dan zou het zomaar kunnen dat je een dakdekker zoekt in Groningen. 

Welke soorten zijn er? 

Een droge schuur wil natuurlijk iedereen. Maar welk soort past het best bij jouw dak? Afhankelijk van de wensen en budget is er altijd een soort die past op jouw dak. Voor de schuurbezitter die graag zo lang mogelijk wil genieten van zijn of haar dak, kan het beste kiezen voor het materiaal zink. Dit gaat tot wel 100 jaar mee, maar is daarentegen het duurst. De mees verkochte variant is EPDM. Dit materiaal is duurzaam, kwalitatief erg goed en ook nog eens betaalbaar. Ook de montage van dit materiaal is vrij eenvoudig. Mocht prijs de doorslag geven, dan is er een bitumineuze dakbedekking beschikbaar. Deze dakbedekking is goedkoop en zal het minst lang meegaan.  

Waarom kiezen voor dakbedekking? 

Een schuur is natuurlijk een dure investering, daarom is het belangrijk dat het dak zo lang mogelijk meegaat. De levensduur van jouw schuur kan gemaximaliseerd worden met een goed dak die zeer goed bestand is tegen wind, regen, sneeuw en storm.   

Voor welke daken is het geschikt? 

Er zijn veel mogelijkheden om een dak te plaatsen. Dit kan zowel schuin als plat, afhankelijk van dit type is ook het materiaal dat daarvoor gebruikt kan worden. De meeste soorten kunnen voor beide type daken gebruikt worden. Natuurlijk hebben platte daken in verhouding een betere afdichting nodig dan schuine daken. Daarentegen is een goede isolatie een vereiste, helemaal met de huidige energieprijzen.  

De beste keuze 

Mocht geld geen rol spelen in uw situatie, dan is een zinken dak met stipt de beste en meest duurzame keuze. Op de tweede plaats is EPDM de keuze die je moet maken. Op het gebied van prijs/kwaliteit komt dit materiaal als beste uit de test. 

Comments are disabled.