Hoe maak je een gezellige tuin

Ben je net verhuisd of lijkt jouw tuin momenteel nergens naar? En heb je ontzettend de behoefte om er een gezellige tuin van te maken waar je zowel in de zomer als winter kunt relaxen? Dan ben je vandaag op het juiste webadres belandt. In dit artikel staan dé tips die je nodig hebt om je tuin op en top leuk te maken, zodat je er eindeloos van kunt genieten op welk moment van de dag. 

Maak een schets 

Ongetwijfeld zal je tuin er momenteel niet heel aantrekkelijk uit zien. Denk aan onkruid, overgroeide struiken misschien zelfs kapotte tuinstoelen. Het kan ook zijn dat de indeling niet meer aan je wensen voldoet. Onze gouden tip is om een schets te maken van de tuin en je fantasie te laten spreken hoe je de tuin wenst te hebben. Denk aan de indeling, waar je een tuinhuis wilt laten bouwen, waar je tegels wilt plaatsen noem maar op. Probeer zo vee mogelijk conceptueel te denken en te kijken wat bij jou past, zodat je de tuin helemaal in jouw smaak maakt. Daarna is het tijd om al je klus vrienden bij een te roepen en de tuin op de schop te nemen. 

Focus op een plek in de zon 

Hoe groot je tuin ook is, je wilt van iedere ruimte zo het beste gebruik van maken. Kijk dus goed op welke plekken de zon goed schijnt, zodat je hiervan een geweldige zit plek van kunt maken. Denk aan een leuke bank, hangmat of terras set die je kunt plaatsen.  

Leuke decoraties 

Wanneer je schets compleet is, het beste plekje in de zon gevonden is, is het tijd om de tuin met decoraties knus te maken. Denk aan het hangen van leuke lichtjes, bloemen en planten, maar ook een terras verwarmer om lekker tijdens de koude dagen ook buiten te kunnen zitten. 

Op zoek naar planten om te plaatsen in de tuin? Neem dan een kijkje in het tuincentrum van Drenthe: Kwekerij de Hunne. Dan maak jij je tuin niet alleen gezellig, maar ook levendig! 

Comments are disabled.