Het installeren van een windmolen op het dak van uw huis

Als u overweegt een windmolen op het dak van uw huis te plaatsen, zijn er een paar dingen die u moet weten. Een van de belangrijkste dingen om in gedachten te houden is dat het geluidsniveau van de turbine veel lager is dan dat van een ventilator. Een andere belangrijke factor is de oriëntatie van de rotorbladen. Ten slotte moet u weten wat de beste plaats is voor uw windmolen op uw dak en het belangrijkste om te onthouden is dat u de windmolen niet op een plek moet plaatsen die zichtbaar is vanaf de straat.

Met de neus in de wind

Het vermogen van een kleine windmolen op het dak van een huis hangt af van de hoek van de rotorbladen. Door de rotorbladen in de juiste hoek ten opzichte van de windrichting te plaatsen, wordt de efficiëntie van de turbine vergroot doordat de lift groter wordt en de weerstand kleiner. Een alternatief mechanisch veiligheidssysteem zal het rotorvlak naar achteren kantelen wanneer de windsnelheid een bepaalde waarde bereikt.

Een windmolen met meerdere bladen moet een rotordiameter hebben die groot genoeg is om turbulentie en de interactie tussen de bladen tot een minimum te beperken. Windmolens van het oneven type hebben maximaal drie bladen. Deze windmolens hebben een lagere rotatiesnelheid. De grootte en het gewicht van de turbines zijn afhankelijk van de oriëntatie van de rotorbladen. De windmolen met drie bladen is meestal de meest populaire keuze voor een woning.

Schade aan gebouwen veroorzaakt door windmolens

Windmolens zijn een steeds vaker gebruikte energiebron voor gebouwen. Deze apparaten wekken stroom op door een combinatie van windenergie en elektrische stroom. De installatie van windmolens kan echter storend zijn voor omliggende eigendommen, vooral in kustgebieden. Om het risico op schade te minimaliseren, moeten gebouweigenaren verzekering strategieën overwegen die spoilers omvatten, die strategisch langs de rand van het dak van een gebouw worden geplaatst. Deze methode vermindert de door de wind veroorzaakte opwaartse kracht en levert tegelijkertijd energie voor nutsvoorzieningen, stadions en vervoersinfrastructuur.

Een belangrijk punt van zorg voor de bewoners is het lawaai dat door windmolens wordt geproduceerd. Infrageluid van windmolens kan schadelijk zijn voor mensen, maar is minimaal in vergelijking met het geluid van auto’s. Infrageluid van windmolens is ook schadelijk voor dieren in de buurt, omdat de wieken van windmolens schaduwen werpen op gebouwen in de buurt. Lawaai van windmolens is een veelgehoorde klacht, waarbij veel klachten betrekking hebben op lawaai en visuele effecten.

Comments are disabled.