daklekkage

Het is zover, je hebt een lekkage. Het belangrijk om zo snel mogelijk deze lekkage ook op te lossen. Het is het beste om een professional in de huren hiervoor. Op die manier weet je zeker dat het gelijk goed wordt gedaan. Wil je weten hoe je een lekkage kunt detecteren? Lees in dat geval verder!

Lekkages opsporen

Verschillende technieken worden ingezet om een lekkage op te sporen. Lekdetectie specialisten hebben jarenlange ervaring en kennis om de lekkage zo snel mogelijk te vinden. Het is ook belangrijk dat dit snel gebeurt.  Wist je dat uit een lekkage van ongeveer 0,5 mm, 20 liter water per uur weg kan stromen? Als een lekkage niet op tijd wordt opgespoord, dan is er vaak sprake van waterschade maar ook van roestvorming en schimmel.

Technieken om lekkages te detecteren

Er zijn verschillende technieken die kunnen helpen bij het opsporen van een lekkage. Op die manier kunnen oorzaken uitgesloten worden en kan de locatie van de lekkage precies aangegeven worden. Hierna kan er actie ondernomen worden om de lekkage te repareren.

  •     Akoestisch

Met behulp van een geluidsmeting luistert de lekdetectie specialist naar afwijkende geluiden in leidingen. Deze methode is het beste toe te passen bij hoofdleidingen, waterleidingen en verwarmingsbuizen. Het is de meest gebruikte manier om een lekkage te detecteren.

  •     Endoscopie

Deze techniek is erg nuttig omdat de lekdetectie specialist een camera gebruikt. Een camera kan op plekken komen die normaal niet toegankelijk zijn zonder breekwerk te verrichten. De methode wordt vooral gebruikt bij het opsporen van vochtproblemen in spouwmuren, ondervloeren en douchebakken.

  •     Thermografie

Er wordt gebruik gemaakt van een infraroodcamera bij deze methode. De camera kan gebruikt worden om waterlekkages in verwarmingsbuizen te vinden. Dit geldt ook voor warmteverlies en lekkages in platte daken.

Comments are disabled.