wespen

Tips om een wespennest te verwijderen

  •     Doe een allergietest

Wees er zeker van dat je niet allergisch bent voor wespen voordat je een wespennest weg gaat halen. Blijkt uit de allergietest dat je toch wel allergisch bent? Ga dan niet alsnog zelf het wespennest weghalen en schakel een professional in. Ben je niet allergisch? In dat geval kun je de volgende tips volgen om een wespennest te verdelgen.

  •     Een professionele wespenbestrijder inschakelen

Het is vaak wel het beste om het weghalen van een wespennest aan een professionele wespenbestrijder over te laten. Als het wespennest in de muur zit, in de heg, op zolder of onder dakpannen, dan is het goed om een professional het wespennest te laten verdelgen.

  •     Laat het nest met rust

Je kunt overwegen om het wespennest met rust te laten als het vrij ver van je huis verwijderd is. Dit is vooral goed als de wespen tot een minder agressieve wespensoort behoort.

  •     Draag beschermende kleding

Het is belangrijk dat je beschermende kleding draagt als je een wespennest gaat proberen te verwijderen. Zo voorkom je dat je wordt gestoken. Al ben je toch niet allergisch, een wespensteek kan erg pijnlijk zijn en daarom is het goed om jezelf goed te beschermen.

Het gebruik van wespenspray

Ga je wespenspray gebruiken om een wespennest te verwijderen? Doe dit dan veilig!

  1. Zorg er te alle tijden voor dat er geen kinderen en huisdieren in de buurt zijn als je de spray gebruikt
  2. Zorg ervoor dat je het wespennest afzet
  3. Ruim de dode wespen op. Ze hebben namelijk giftige wespenspray op zich en dat is ook giftig voor andere dieren.
  4. Lees de instructies van te voren goed!

Comments are disabled.