lekkage

Daklekkages zijn erg vervelend, als je ze kunt voorkomen is dat dan ook mooi meegenomen. Je zou het misschien niet denken, maar het is verstandig om minstens één keer per jaar je dak te laten inspecteren voor eventuele schade en misschien zelfs al lekkages. Doe je dit niet? Dan heb je een grotere kans op een daklekkage, en dat wil je niet. Ben je benieuwd wat gedaan moet worden om daklekkages te voorkomen? Lees dan verder voor tips en kom erachter!

Tips

Dakinspectie: Laat een keer per jaar je dak inspecteren door een professional. De dakdekker controleert dan of de dakpannen nog goed op zijn plek liggen en nog recht liggen. In het geval van een plat dak controleert de dakdekker de dakbedekking op ‘knikjes’ en of deze nog strak ligt.

Dakgoten: Het is ook belangrijk om je dakgoot te onderhouden om een daklekkage te  voorkomen. Door het jaar heen komt er vuil en bladeren in je dakgoot terecht. Maak deze af en toe schoon, zo raakt de dakgoot niet verstopt. Doe je dit niet, dan is een daklekkage waarschijnlijk het gevolg. Doe dit minstens één keer in het najaar. Dit is hoe je het moet doen:

  1. Trek stevige handschoenen aan om je handen te beschermen.
  2. Klim met behulp van een ladder op het dak en verwijder vervolgens het vuil met je hand.
  3. Reinig hierna met biologisch afbreekbaar middel je dakgoot.
  4. Spoel als laatste goed je dakgoot na met water.

De schoorsteen: Vergeet de schoorsteen niet! De schoorsteen is een kwetsbare plek op je dak omdat hij alle wind en het weer opvangt. Slijtage en beschadigingen komen er dus wel bij kijken na een tijdje. Via breuken in de schoorsteen kan er ook water binnen komen. Contacteer dan ook een dakdekker, al zijn het kleine dingen. De dakdekker inspecteert dan je dak, reinigt alles en repareert het indien nodig.

Comments are disabled.