Het is vaak bepalend voor het uiterlijk van een woning en het is ook nog eens hartstikke belangrijk. Kozijnen voor zowel binnen als aan de buitenkant van de woning. Veel huizen hebben nog houten kozijnen, maar deze worden na loop van de tijd slechter. Dan is het natuurlijk tijd voor een nieuwe set kozijnen, maar waar moet je tijdens de zoektocht naar je perfecte kozijnen nou eigenlijk op letten? Wanneer je kijkt op dhk.nl/, dan zie je dat er een legio aan mogelijkheden is en dat er een grote voorraad aanwezig is. Dit betekent dat je wanneer jouw kozijn naar wens op voorraad is, deze al binnen een aantal dagen in huis is. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken en kiezen voor een optie die het beste bij jou, bij je huis en bij het Nederlandse klimaat past. 

Materiaal

De meeste mensen hebben weinig tijd of misschien wel helemaal geen tijd om veel onderhoud te plegen aan hun huis en dus ook niet aan hun kozijnen. Daarom wordt er veel gekozen voor onderhoudsvrije kozijnen van bijvoorbeeld kunststof of aluminium. Ben je toch bereid om iets meer onderhoud te verzorgen? Dan kun je weer voor houten kozijnen gaan, wel gaan deze minder lang mee, denk bijvoorbeeld aan maximaal 30 jaar. Terwijl de levensduur van de onderhoudsvrije kozijnen zo ongeveer minimaal op de 60 jaar ligt. 

Prijs kwaliteit verhouding

Misschien komt het niet helemaal als een verrassing, maar de houten kozijnen zijn goedkoper in aanschaf. Aluminium is een duurdere oplossing, maar gaat wel lang mee, net als kunststof, deze prijs ligt weer wat lager. Dit is dan ook de beste verhouding. Ook kun je met kunststof kiezen voor kleur kunststof kozijnen buiten en kun je je huis een compleet andere uitstraling geven voor een goede prijs- en kwaliteitverhouding. Let er wel op dat de kozijnen goed kunnen tegen de weersveranderingen van ons wisselende Nederlandse weer en natuurlijk het nodige vocht wat daarbij komt kijken. Zorg er dan ook voor dat deze punten op je prioriteitenlijstje en je hier niet teveel op bezuinigt. Je wil natuurlijk dat de levensduur zo lang mogelijk is en je zo min mogelijk naar jouw kozijnen om hoeft te kijken. Je hebt tenslotte vast iets leukers te doen. 

Comments are disabled.