sedumdak onderhoud

Een sedumdak is een duurzame dakbedekking. De dakbedekking is gemaakt van planten en heeft meerdere voordelen. Los van het feit dat de overheid tot 50 procent subsidie geeft voor je sedumdak brengt het nog meer voordelen met zich mee zoals een lagere energierekening. Dit komt omdat een sedumdak uitstekende isolatie heeft. In de winter blijft je huis langer warm en in de zomer langer koud. Daarnaast ziet een groen dak er ook heel leuk uit. Een groendak in de wijk valt altijd op en je draagt bij duurzamer wonen. Wanneer jij een groendak hebt zullen snel meer mensen volgen.

Sedumdak samenstellen

Je zou denken dat het mogelijk lastig kan zijn om zo’n dak te laten samenstellen maar dat is niet waar. Je kunt een sedumdak eenvoudig laten samenstellen op de website van de dakvergroeners. Ze hebben een mooie software online waarmee je het formaat van je dak kunt namaken. Wanneer je naar de volgende stap gaat kun je het type sedumdak kiezen. Dit heeft natuurlijk volledig te maken met je voorkeur. Daarna kun je kiezen voor een grindstrook op je dak of niet. Dat is ook aan jou. Als je zonnepanelen op je dak hebt of iets dergelijks dan kun je dit oppervlakte van je sedumdak aftrekken. Natuurlijk gaat de prijs dan weer iets omlaag. Daarna moet je nog kiezen wat voor soort waterafvoer je hebt en kunstmest bestellen indien nodig. Ga je zelf het groendak aanleggen of laat je dit doen door specialisten? Het is aangeraden om dit te laten uitvoeren door specialisten omdat zij dit dagelijks doen en goed weten waarmee ze bezig zijn. Je wilt natuurlijk niet dat je een fout maakt of je nieuwe dak beschadigd. Nadat je deze keuze hebt gemaakt ontvang je de offerte. 

Inspiratie

Weet je nog niet zeker of je een sedumdak wilt? Dan kun je op zoek gaan naar inspiratie op Google of op de websites van de bedrijven die een sedumdak aanbieden. Hier vind je mooie foto’s van resultaten van mensen die een sedumdak hebben. Mogelijk kom jij hierdoor aan het idee voor jou sedumdak.  

Comments are disabled.