dak isolatie

Wanneer je de isolatiewaarde van je huis wilt verbeteren, en je wilt dit op een duurzame manier doen, dan zijn er verschillende duurzame isolatiematerialen die gebruikt kunnen worden. Er worden door de industrie steeds meer duurzame isolatiematerialen ontwikkeld. Elk met hun eigen toepassing. Duurzame isolatiematerialen zijn isolatiematerialen die op een verantwoorde manier zijn geproduceerd. Daarnaast is het belangrijk dat deze isolatiematerialen nu en in de toekomst de mensen, het milieu en de economie niet in gevaar brengen. Een gezonde aarde met goed functionerende ecosystemen staan hoog in het vaandel. Op het moment zijn er verschillende duurzame isolatiematerialen, met ieder hun eigen eigenschappen. Isolatie experts in Haarlemmermeer, Amsterdam of een van de andere plaatsen kunnen hierbij ook helpen. Hieronder tref je een uitleg bij de duurzame isolatiematerialen.

Het duurzaam isoleren van muren, daken en vloeren

U wilt de muren, daken of vloeren isoleren met duurzame isolatiematerialen. Je hebt dan meerdere materialen die hiervoor gebruikt kunnen worden. Cellulose is een duurzaam isolatiemateriaal van papier. Dit papier is vermalen, waardoor kleine vlokken papier zijn ontstaan. Het maken van deze vlokken is een zeer energiezuinig proces waardoor cellulose een milieuvriendelijk en duurzaam isolatiemateriaal is. Cellulose heeft een warmte-isolerend en geluidsisolerend effect. EPS, oftewel piepschuim is een duurzaam isolatiemateriaal dat op maat te snijden is. Door deze eigenschap gaat er weinig materiaal verloren. EPS is herbruikbaar of recyclebaar tot 5 keer. EPS kan ook gebruikt worden voor het isoleren van een spouwmuur. Dan wordt EPS in de vorm van kleine parels de spouwmuur ingespoten. BioFoam is een isolatiemateriaal dat lijkt op EPS. BioFoam wordt geproduceerd met plantaardige grondstoffen, het is een biologisch isolatiemateriaal, wat volledig afbreekbaar is.

Duurzaam isolatiemateriaal in een kruipruimte

Wanneer je de kruipruimte wilt isoleren, zijn er verschillende mogelijkheden om dit te doen. Wanneer je gebruik wilt maken van duurzame isolatiematerialen is er voor de kruipruimte enkel de optie om schelpen te gebruiken. Schelpen worden de kruipruimte ingeblazen en liggen in een laag van ongeveer 30-35 cm op de vloer. Schelpen zijn een natuurlijk materiaal. Voor het produceren van dit duurzaam isolatiemateriaal is geen energie gebruikt. Het grote voordeel van het gebruik van schelpen in de kruipruimte is dat de luchtvochtigheid zal dalen. Schelpen bestaan namelijk voor het grootste deel uit kalk, en kalk maakt de lucht droog. De isolatiewaarde van schelpen ligt vrij laag, maar toch kunt u jaarlijks tot een bedrag van €150 besparen op de stookkosten. Schelpen hebben geen onderhoud nodig.

Offerte aanvragen

Wanneer je de woning wilt isoleren met duurzame isolatiematerialen, is het mogelijk om meerdere offertes aan te vragen. Omdat de duurzame isolatiematerialen in opkomst zijn, werken nog niet alle isolatiebedrijven hiermee. Hierdoor kan het wat lastiger zijn om van verschillende bedrijven uit de regio een offerte te ontvangen. Toch zijn er vele mogelijkheden die u aangeboden worden. Wanneer je de offertes met de kosten in huis hebt gekregen, kunt u een vergelijking maken. Doordat je verschillende offertes heeft aangevraagd, kan je een flinke besparing doen op het aanbrengen van duurzame isolatiematerialen.

Comments are disabled.